درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1392/11/29 - 09:10:2
تعداد بازدید: 1434
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

هواپیماهای بیسرنشین در خدمت مردم
هواپیماهای بیسرنشین در خدمت مردم

پهپادها(هواپیماهای بیسرنشین) می‌آیند. این جمله کوتاه ممکن است در کشوری مانند افغانستان، جایی که تاکنون ده‌ها نفر با پهپادهای رزمی به قتل رسیده‌اند به معنای خون و مرگ باشد، اما در بیشتر نقاط جهان آغاز عصر پهپادها با خود آسایش می‌آورد.

وسایل پرنده، از پیشرفته ترین ابزارهای ساخت بشر است که ساخت و پرواز آنها بسیار قیمت است. یک هواپیما میلیون‌ها دالر میارزد و اگر هزینه‌های مربوط به آموزش و دستمزد خلبان و هزینه‌های تعمیر و نگهداری را به آن اضافه کنیم، به رقم سرسام آوری میرسیم که حتی استفاده از هواپیماهای کوچک یک نفره ارزان‌تر را در بسیاری حوزه‌ها بدون توجیه میکند، اما اگر خلبان را از هواپیما حذف کنیم، یک پرنده هدایت پذیر از راه دور یا پهپاد ارزان قیمت خواهیم داشت که میتوان از آن استفاده‌های گوناگونی کرد.

این پرنده‌های وحشی

نخست نظامی‌ها بودند که پهپادها را به طور جدی در جنگ جهانی اول به خدمت گرفتند. پهپادهای نظامی اولیه در واقع بمب‌های هدایت شونده بودند. با گذر زمان و به کارگیری کمره در پهپادها از آنها برای شناسایی دشمن استفاده شد و این ماموریت تا امروز به عنوان مهم ترین نقش پرنده‌های بدون سرنشین باقی مانده است. پهپادها همچنین لوازم بازی خوبی برای تمرین هدف گیری نیروهای پدافند هوایی هستند. گاهی اوقات سربازانی که دوست دارند با یک پرنده بزرگ و واقعی تمرین کنند، هواپیماهای جنگنده از رده خارج را تبدیل به هواپیمای بدون سرنشین کرده، آنها را ساقط میکنند. این بلایی است که بر سر فانتوم مشهور در امریکا آمد. چندی پیش اعلام شد امریکا آخرین فانتوم بدون سرنشین خود را به دست خود ساقط کرد. البته انواع جدید این لوازم بازی‌ها را که با عنوان پهپادهای رزمی شناخته میشوند، باید در زمره پیشرفته ترین ابزارهای ساخت دست بشر قرار داد. عکاسی، یک کار بچگانه برای پهپادهای رزمی محسوب میشود و این جنگجویان آهنین با استفاده از جنگ افزارهای خود قادرند هر هدفی را مورد تهاجم قرار دهند. در سال‌های اخیر قدرت‌های هوایی جهان به دنبال هوشمند کردن این پهپادهای خطرناک هستند. پهپاد‌های رزمی خودمختار یکی از مخوف ترین سلاح‌های آینده خواهند بود. پیش بینی‌ها نشان میدهد، پهپادهای آینده در حملات الکترونیکی نیز حضور پر رنگ تری داشته باشند و از آنها به عنوان رله‌های مخابراتی استفاده شود، اما هیجان انگیزترین ماموریت آینده پهپادها به عهده گرفتن بخشی از وظیفه تخریب و سرکوب دفاع هوایی دشمن (SEAD / DEAD) خواهد بود. روزی که اولین موشک پهپادهای خودمختار به سمت یک هدف انسانی نشانه رود، احتمالا آیزاک آسیموف در قبر خواهد لرزید. این نویسنده علمی تخیلی، تصور کرده بود یک ربات انسان نما قوانین سه گانه اش را نقض کند، اما یک هواپیمای بدون سرنشین که به صورت خود مختار به انسان حمله کند از تخیلات او هم خارج بود.

پهپادها در خدمت مردم

این پرنده‌های وحشی انواع اهلی نیز دارند که از آنها به منظور ارائه خدمات به مردم استفاده میشود، دو سال پیش، طرحی با عنوان شبکه انتقال مواد یا MATTERNET از سوی دو شرکت امریکایی در‌هاییتی اجرا شد که در آن با استفاده از 150 پهپاد، 50 پایگاه و صرف 900 هزار دالر هزینه، شبکه‌ای از پهپادها و پایگاه‌های آنها که 15 دقیقه از یکدیگر فاصله داشتند کار حمل و نقل بسته‌های کوچک تا وزن دو کیلوگرم را به صورت خودکار انجام دادند. به گفته مجریان این طرح، با کمک این شبکه انتقال مواد، میتوان اقلام حیاتی از قبیل داروهای ضروری، نمونه‌های خون و از این قبیل را در مناطق دورافتاده که امکان دسترسی مناسبی ندارند. بسرعت جابه جا کرد. همچنین ناسا با جایگزین کردن ابزارهای نظامی چند پهپاد پریدیتور و ابزارهای علمی، اکنون از آنها برای برخی مطالعات جوشناسی خود که در ارتفاع بالا انجام میشود، استفاده میکند. کاربردهای غیرنظامی پهپادها به طور حیرت انگیز در حال گسترش است و گزارش‌های جدید منتشر شده نشان میدهد که در آینده‌ای نزدیک، پهپادها جنبه‌های مختلف زندگی را دگرگون خواهند کرد.

چراکه تولیدکنندگان بخش خصوصی هر روز در رقابت با یکدیگر قیمت آنها را کاهش میدهند و قانونگذاران هم سعی میکنند، موانع قانونی موجود برای استفاده عمومی از پهپادها را بردارند. با وجود این که هم اکنون از پهپادهای غیر نظامی در بسیاری بخش‌ها بویژه عکسبرداری و فیلمبرداری هوایی استفاده میشود، اما نباید از نظر دور داشت که تمام مزایای بهره مند شدن از پهپادها در آینده در گرو حل برخی چالش‌هاست که هم اکنون بسیاری نهادهای کشوری و بین المللی در حال فعالیت برای مرتفع کردن آنها هستند. یکی از مهم ترین گام‌ها در این ارتباط حل مسائل قانونی از قبیل قوانین هوانوردی یا حفظ حریم شخصی است که هم اکنون دغدغه بسیاری از کارشناسان است. همچنین ساده کردن استفاده از پهپادها و فرهنگسازی عمومی در این خصوص، یکی دیگر از موضوعاتی است که در گسترش استفاده از پهپادها نقش مهمی دارد. در حال حاضر، اداره فدرال هوانوردی امریکا مشغول وضع قوانینی است که تا سال ۲۰۱۵ فضای پروازی پهپادها را با حریم هوایی ملی این کشور یکپارچه کند. با این کار استفاده از پهپادهای غیرنظامی بشدت رواج خواهد یافت و از هم اکنون، بسیاری بنگاه‌های اقتصادی در صنف‌های مختلف اعلام کرده اند که با وضع قوانین جدید از پهپادها در ارائه خدمات خود استفاده خواهند کرد.

از فرستادن پیتزا تا مبارزه با سوداگران مرگ

فرستادن پیتزا از آسمان، شاید یکی از خلاقانه ترین ایده‌های آینده باشد که از سوی یک پیتزافروشی پیشنهاد شده است. در این طرح، مکان مشتری حتی در پارک یا خیابان با جی پی اس مشخص شده و پهپاد برای رساندن پیتزا به محل اعزام میشود. همچنین شرکت خودروسازی رنو بتازگی خودرویی را طراحی کرده که به ریز پهپاد روی سقف برای اطلاع از وضع ترافیک جاده‌ها مجهز است. این طرح‌های خلاقانه هرچند به گسترش بازار پهپادها کمک خواهد کرد، اما براساس پیش بینی موسسات مطالعاتی، در بازار آینده پهپادهای غیرنظامی در بخش کشاورزی حجم بسیار بزرگی از خریدها را به خود اختصاص خواهد داد.

روش‌های کشاورزی دقیق که به مدیریت بهتر عملیات کشاورزی میپردازد با کمک پهپادها تحولات بزرگی را پشت سر خواهد گذاشت. همچنین پیش بینی میشود پهپادها علاوه بر کشاورزی چهره بسیاری از بخش‌ها را تغییر دهند، به گونه‌ای که برخی تحلیلگران اظهار کرده اند آنچه پهپادها با رباتیک خواهند کرد، قابل مقایسه است با آنچه انترنت با کمپیوتر کرد.

توانمندی‌های پهپادها بویژه در ترکیب با فناوری‌های رباتیک موجب شده تا این وسایل جای خود را در انجام اموری مانند نقشه کشی راه‌ها و پروژه‌های بزرگ عمرانی، بازرسی و نظارت در صنایع نفت و گاز، آتش نشانی، عملیات جستجو و نجات در مناطق بحران زده، مطالعات زیست محیطی و باستان شناسی باز کنند. همچنین حوزه امنیت داخلی از بخش‌های دیگری است که به میزان زیادی از این پرنده‌های سودمند در آینده بهره خواهد جست. برزیل ازجمله کشورهای پیشتاز در این زمینه است که از پهپادها به صورت گسترده‌ای به منظور پیدا کردن مخفیگاه‌های سوداگران مواد مخدر در جنگل‌های آمازون استفاده میکند. این کشور سال ۲۰۱۰ با کمک پهپادها، موفق به کشف ۲۴۰ آزمایشگاه تولید مواد مخدر شد. پلیس برزیل به دنبال موفقیت عملیات پهپادها قصد دارد از آنها برای شناسایی و نظارت بر گروه‌های خشن گانگستری در محله‌های فقیرنشین ریودوژانیرو که گاهی با سلاح‌های سنگین خود بالگردها را مورد هدف قرار میدهند استفاده کند.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1429






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.